Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Triglav grupa ostvarila najveći rast u Srbiji

22 Aug 2015 Komentara (0)Triglav osiguranje / Triglav Grupa / osiguravajuće kuće / rezultati poslovanja / premija osiguranje /

Triglav grupa ostvarila najveći rast u Srbiji

Tiglav Grupa, vodeća finansiska i osiguravajuća grupa u Sloveniji i jedna od vodećih u regionu, u prvom polugodištu ove godine je poslovala uspešno i ostvarila je rast od 4% fakturisane bruto premije, što u novcu iznosi 507,8 miliona evra. Grupa je ovaj period završila sa ukupnom neto dobiti od 53,6 miliona evra što je za 5% manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Na srpskom tržištu, u prvoj polovini 2015.godine ostvaren je rast ukupne premije osiguranja od čak 39%, što je najviši rast premije u Grupi na pojedinačnom tržištu. U ostalih 5 država regiona u kojima Triglav posluje, sva zavisna društva su zabeležila rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, i to u Makedoniji 13%, u Hrvatskoj 7%, u Crnoj Gori 5% dok je u Bosni i Hercegovini sarajevska firma koja pokriva tržište Federacije BiH imala rast od 9%, a banjalučka firma koja pokriva tržište Republike Srpske 2%.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?