Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Triglav isplaćuje dividende deoničarima

05 Apr 2015 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Osiguravajuće kuće / Triglav / Triglav osiguranje / Triglav Grupa /

Triglav isplaćuje dividende deoničarima

Prema tom predlogu, za isplatu dividende izdvojilo bi se 67% prošlogodišnje neto dobiti.

Reč je o dividendi koja uključuje dividendu koja je u skladu s dividendnom politikom (1,25 evra bruto po deonici) te vanrednu dividendu koju omogućava visina raspoloživog kapitala Grupe "Triglav" (1,265 evra bruto po deonici). S obzirom na jučerašnju cenu deonica od 28,10 evra dividendni prinos iznosi odličnih 8,9%.

Zavarovalnica "Triglav" lani je neznatno smanjila obim prikupljenih premija, ali je čisa dobit koja je iznosila 85,7 mil evra povećana za 23% u odnosu na prethodnu godinu i bila je 31% veća od plana.

Inače Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav potvrdio je godišnje izveštaje matičnog društva i Triglav Grupe za 2014. godinu i ocenio poslovanje Grupe uspešnim. 

Triglav Grupa, jedna od vodećih osiguravajućih i finansijskih ustanova u jugoistočnoj Europi, lani je uspešno gradila ulogu prvog igrača na tržištima Slovenije, Crne Gore i Makedonije. U Sloveniji je poboljšala svoj tržišni udeo za 0,3 procentna poena, na 36,1%. U Crnoj Gori njen je tržišni udeo iznosio 38,2%. U Makedoniji, gde Grupa prodaje samo imovinska osiguranja, tržišni udeo u tom segmentu osiguranja povećan je za 0,3 procentna poena, i to na 17%. Grupa je najviše, i to za 0,7 procentna poena, poboljšala svoju poziciju u Srbiji, gdje je krajem trećeg tromesečja 2014. godine njen tržišni udeo iznosio 3,7%. Isti procenat tržišta zauzela je i u Hrvatskoj, a na celokupnom tržištu Bosne i Hercegovine postigla je tržišni udeo od 7,6%. Tržišni udeo u Češkoj, gdje se kćerka firma nalazi u postupku prodaje, iznosio je 0,9% na tržištu osiguranja imovine.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?