Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Zašto koristiti brokera - posrednika u osiguranju?

16 Dec 2016 Komentara (0)VIB / VIB broker / posrednik u osiguranju / posredovanje u osiguranju /

Zašto koristiti brokera - posrednika u osiguranju?

Izvor: VIB

Iako toga često nismo svesni, svima nam je potrebno osiguranje. Bez obzira da li je ono za naš posao, našu imovinu ili za sebe lično, ne možemo bez toga. Ali to je takođe jedna od onih stvari koje uglavnom kupujemo jer moramo, a ne nužno zato što želimo, ujedno ne shvatajući njegov značaj. I zbog toga teško da će osiguranje biti nešto oko čega ćemo biti previše oduševljeni. Ali pitanje osiguranja i posedovanja pravog osiguravajućeg pokrića u slučaju štetnog događaja je od vitalnog značaja
Znamo da vam ne bi palo na pamet da sami obavljate svoje pravne poslove ili medicinske testove. Pa zašto bi vaše osiguranje bilo drugačije? Ono može biti podjednako važno u zaštiti onoga do čega vam je stalo. Upravo to je mesto gde broker u osiguranju može da pomogne.
Prednosti korišćenja usluge brokera (posrednika) u osiguranju:
Ako do sada niste radili sa posrednikom u osiguranju, verovatno ste nesvesni mnogih koristi koje on može doneti vašem privatnom životu ili poslu. Kako bismo vaš život učinili lakšim, mi smo pripremili najbolje razloge za korišćenje brokera za sve vaše potrebe u osiguranju.
Brokeri u osiguranju su objektivni i kvalifikovani stručnjaci za osiguranje, sa širokim iskustvom, razumevanjem i obukom koje jednostavno ne možete dostići ako kupujete osiguranje direktno.
Brokeri stvaraju partnerski odnos sa svojim klijentima, obezbeđujući stručne savete i podršku, kao i brigu o svim detaljima ugovora o osiguranju, uključujući i isplatu štete. Ovo vam omogućava da se fokusirate na vaše poslovanje.
Posrednik u osiguranju razume i procenjuje rizik, koristeći svoju stručnost da razmotri sve opcije i skroji pokriće koje odgovara riziku,  a po najpovoljnijoj ceni na tržištu.
Brokeri pružaju personalizovanu uslugu, jer posvećuju vreme shvatanju vašeg poslovanja i izgradnji dugoročnih odnosa.
Brokeri su objektivni stručnjaci, koji imaju pristup širokoj lepezi proizvoda osiguranja, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.
Preduzeća se suočavaju sa širokim spektrom rizika, koji se usložnjavaju, uključujući i nove oblasti, kao što su sajber kriminal. Brokeri u osiguranju su na čelu ovog brzo napredujućeg okruženja osiguranja, gde razvijaju i prilagođavaju osiguravajuće pokriće, kako bi odgovorilo na ove promene.
Brokeri su čvrsto na strani svojih klijenata, gde deluju kao advokati za osiguranje u svakom trenutku, posebno u slučaju nastanka štetnog događaja. Ovo može bitno smanjiti vaš nivo stresa u vreme krize.
Posrednici (brokeri) u osiguranju moraju da dobiju saglasnost za poslovanje od strane Narodne banke Srbije. Licenca (Rešenje) NBS-a je znak potpuno kvalifikovanog i proverenog posrednika. Oni moraju da imaju određeni nivo obuke, a takođe prolaze kroz redovnu obuku svake godine kako bi održavali svoje znanje i sposobnosti.
 
 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?