Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: TOP100 osiguravača u jugoistočnoj Evropi

15 Oct 2019 Komentara (0)Zanimljivost / Dunav osiguranje / Osiguranje u jugoistočnoj Evropi /

ZANIMLJIVOST: TOP100 osiguravača u jugoistočnoj Evropi

Izvor: Dunav osiguranje

Prema objavljenoj statistici Zavarovalnica Triglav je najveći je osiguravač u regionu jugoistočne Evrope. Među 10 najvećih osiguravača, čak 4 su slovenačka, a po jedno srpsko i hrvatsko društvo. Zavarovalnica Triglav, Zavarovalnica Sava i Croatia osiguranje zadržali su vodeće 3 pozicije, koje su držali i 2017. godine.
Oni su na listi ispred rumunskog City Insurance SA na 4. mestu i još jednog slovenačkog društva, Vzajemna Zdravstvena Zavarovalnica d.v.z., na 5. mestu.
 
Zavarovalnica Triglav je, bez konkurencije najveći osiguravač sa bruto premijom u prošloj godini od 660,2 miliona evra, a Zavarovalnica Sava sa 392,3 miliona evra, i Croatia osiguranje sa 376,5 miliona evra značajno zaostaju.
 
Naše Dunav osiguranje se nalalzi na 9. mestu i u odnosu na 2017. godinu poboljšalo je plasman za jedno mesto, sa bruto premijom u 2018. godini od 233,9 miliona evra.
 
Prvih 100 osiguravača zemalja jugoistočne Evrope ostvarilo je obračunatu bruto premiju od 8,1 milijardi evra u 2018. godini, premašivši prethodni maksimum od 7,5 milijardu evra koji je ostvaren u prošlogodišnjem izdanju rang-liste.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?