Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Generali kupuje udeo u kompaniji koja se bavi rentiranjem dvotočkaša

11 May 2021 Komentara (0)Zanimljivost / osiguranje / bicikli / trotineti / Covid-19 / zaštita zivotne sredine /

ZANIMLJIVOST: Generali kupuje udeo u kompaniji koja se bavi rentiranjem dvotočkaša

Izvor: Reuters

Ridemovi pruža usluge mikro-mobilnosti u 17 italijanskih i španskih gradova, saopštio je Generali, ne precizirajući koliki je udeo kupio preko specijaliziranog fonda. Prevoz na 2 kotača naglo je porastao tokom pandemije Covid-19 i postao je važan deo urbane mobilnosti, podupirući postojeće i novoosnovane kompanije koje nude usluge deljenja prevoza.
 
Ridemovi-jeva flota uključuje oko 30.000 običnih i električnih bicikla i električnih trotineta, a danas su objavili da će im Generali-jevo ulaganje kroz upravljanje fondom Ocorian pomoći da je povećaju na 70.000 uglavnom električnih dvotočkaša. Osnovan pre 3 godine, Ridemovi sada broji oko 2 miliona korisnika, a novo finansirnje će mu omogućiti da prvenstveno ojača svoj položaj na ključnim tržištima Italije i Španije i da otvori nova u Europi, a i šire.
 
Osiguravači širom sveta su pod sve većim pritiskom da se angažiraju na ublažavanju klimatskih promena i da podupru inicijative usmerene na zaštitu klime, a ovo pravi način da Generali odgovori na ovaj izazov.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?