Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Allianz tvrdi da su kriptovalute balon koji samo što nije pukao

15 Mar 2018 Komentara (0)Zanimljivost / Osiguranje u svetu / Osiguravajuće kuće / Pretrpljena šteta / Kripto valute / Bitkoin /

ZANIMLJIVOST: Allianz tvrdi da su kriptovalute balon koji samo što nije pukao

Izvor: Allianz

Iako kripto entuzijasti smatraju da decentralizirana valuta mnoge iz finansijskog sveta čini nervoznim, Allianz se odlučno priključio grupi koja upozorava na opasnost i nepredvidljivost digitalnih valuta. To se posebno odnosi na Bitcoin koji je krajem prošle godine zabeležio nagli rast, a onda i pad na polovinu prethodne vrednost.
 
„Naše je mišljenje da je njegova vrednost nula", izjavio je Stefan Hofrichter, direktor odeljenja globalne ekonomije i strategije u Allianzu, i dodao da je "Bitcoin knjiški primer balona". "Nije pitanje hoće li ovaj balon puknuti, već kada", ali ovo pucanje, smatra, neće imati nikakvu posledicu po „stvarni svet" jer je tržište kriptovalutama još uvijek premalo.
 
Ekonomista Nouriel Roubini se slaže sa ovim i zaključuje „Bitcoin je najveći balon u ljudskoj istoriji", a istraživači sa Univerziteta u Pittsburgh-u smatraju da je nemoguće ustanoviti vrednost kriptovalute tradicionalnim merilima kao što je to slučaj sa obveznicama, akcijama ili papirnim novcem.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?