Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uniqa i zvanično preuzela Basler u Srbiji i Hrvatskoj

13 Mar 2014 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Osiguravajuće kuće / Uniqa / Uniqa osiguranje / Basler / Basler osiguranje /

Uniqa i zvanično preuzela Basler u Srbiji i Hrvatskoj

Ugovor je potpisan u oktobru 2013. godine, a nakon odobrenja nadležnih regulatornih organa i antimonopolskih komisija u obe zemlje, akvizicija je završena 11. marta, saopšteno je u Beču.

Uniqa je preuzimanjem Basler-a u Hrvatskoj povećala udeo na tom tržištu sa 3,1 na 7,5 odsto, a u Srbiji sa 7,3 na 8 odsto.

Cena preuzimanja, kako je navedeno, iznosila je 75 miliona evra. "Ovim preuzimanjem i započetom integracijom u naše društvo, dalje ćemo širiti naše prisustvo u regionu", najavio je Predsednik uprave Uniqa International AG, Wolfgang Kindl.

Basler je u Srbiji započeo poslovanje 2007. godine. Ta osiguravajuća kuća imala je oko 110 zaposlenih, 35.000 klijenata, a u 2012. godini ostvarila je premiju od 3,7 miliona evra. Sa tržišnim učešćem od 0,7 odsto, kompanija je zauzimala 13. mesto na srpskom tržištu osiguranja na kraju 2012. godine.

Uniqa u Srbiji posluje na polju životnog i neživotnog osiguranja od 2007. godine. Sa premijom od oko 39 miliona evra i učešćem od 7,3 odsto na kraju 2012. godine, Uniqa je zauzimala 5. poziciju na tržištu osiguranja.

Uniqa je, osim u Srbiji i Hrvatskoj, na Balkanu prisutna u i Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?