Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

UOS podržao akciju Vozi odmoran

11 Jul 2017 Komentara (0)Osiguranje / osiguranje autoodgovornosti / autoosiguranje / kasko osiguranje / obavezno osiguranje / osiguranje odgovornosti / zeleni karton / osiguranje vozila / osiguranje putnika / auto-nezgoda / auto nezgoda / pomoć na putu /

UOS podržao akciju Vozi odmoran

Izvor: UOS

Cilј kampanje je isticanje važnosti redovnih pauza prilikom dužih putovanja i namenjena je svim putnicima tokom letnje sezone koji su u tranzitu ili putuju na duga putovanja. Udruženje osiguravača Srbije je prepoznalo značaj preventivnih aktivnosti usmerenih na smanjenje stradanja u saobraćajnim nezgodama. U okviru kampanje „Vozi odmoran“, Udruženje će, preko svojih članica, podeliti edukativne flajere prilikom prodaje zelenih kartona u filijalama članica. Flajeri su namenjeni svim građanima Republike Srbije koji kreću na duža putovanja i sadrže praktična uputstva i savete za bezbednu vožnju. U cilјu bezbednog dolaska na želјenu destinaciju svih učesnika u saobraćaju, vozačima se savetuje da na put krenu odmorni, da prave pauze na svaka dva sata i izbegavaju vožnju noću i tokom najtoplijih delova dana. Savetuje se da se klima uređaj koristi tako što razlika između spolјne i temperature u vozilu ne prelazi 7 stepeni. Odmaranje i normalan san su jedini pravi lek protiv umora i pospanosti.
 
U vreme najvećeg broja putovanja, tokom letnjih meseci, dešava se i najveći broj saobraćajnih nezgoda. Uzrok velikog broja nezgoda, u kojima mogu stradati čitave porodice, je umor. Preventivna kampanja, koja je pokrenuta prošle godine, biće nastavlјena tokom ovog leta, nizom zajedničkih aktivnosti.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?