Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

UOS organizator najvećeg evropskog skupa iz oblasti osiguranja

02 Nov 2018 Komentara (0)UOS / Udruženje Osiguravača Srbije / Osiguravajuće kuće / Međunarodni skup / Sistem zelene karte /

UOS organizator najvećeg evropskog skupa iz oblasti osiguranja

Izvor: UOS

Pored predstavnika Nacionalnih biroa osiguranja – Biroa zelene karte iz 48 zemalja, Konferenciji će prisustvovati i predstavnici Garantnih fondova, Biroa za naknadu štete (Compensation bodies) i Informacionih centara pomenutih zemalja. Time će se na jednom mestu naći predstavnici Sistema zelene karte i Motornih direktiva EU, što Konferenciju čini najvećom te vrste u Evropi. Biće to prvi put u istoriji Sistema zelene karte, dugoj 7 decenija, da godišnja konferencija bude organizovana u tom formatu. Time je Udruženju osiguravača Srbije izdato priznanje za dosadašnji rad, jer je odluka doneta uz konstataciju čelnika Sistema zelene karte da je rad UOS najbolji primer uspostavljanja i održavanja uspešne i kvalitetne saradnje sa partnerima iz različitih država. 
Inače, tržište Srbije je u samom vrhu po parametrima koji karakterišu poslovanje članica ovog Sistema, a treba naglasiti i da je Srbija, uz Švajcarsku, jedina država van evropskog ekonomskog prostora koja je članica tzv. Multilateralnog sistema, odnosno Sistema za registarske oznake. Time su prava vozača iz Srbije u svemu izjednačena sa onima iz EU. 
Sistem zelene karte predstavlja jednu od najvećih međunarodnih organizacija, sa 48 članova iz različitih zemalja, pre svega evropskih. Počiva na dva osnovna postulata – omogućavanje prekograničnog saobraćaja motornim vozilima i zaštiti oštećenih lica po osnovu nezgoda sa elementom inostranosti. 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?