Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

UOS organizator Međunarodne konferencije auto-osiguranja 2020 godine

18 Jun 2019 Komentara (2)UOS / Udruženje osiguravača Srbije / Obavezno osiguranje autoodgovornosti / Autoosiguranje / Zelena karta /

UOS organizator Međunarodne konferencije auto-osiguranja 2020 godine

Izvor: UOS

Biće to najveći događaj iz oblasti osiguranja u 2020. godini u Evropi. 
 
Pored predstavnika Nacionalnih biroa osiguranja – Biroa zelene karte iz 48 zemalja, Konferenciji će prisustvovati i predstavnici Garantnih fondova, Biroa za naknadu štete (Compensation bodies) i Informacionih centara pomenutih zemalja. Time će se na jednom mestu naći predstavnici Sistema zelene karte i Motornih direktiva EU, što Konferenciju čini najvećom te vrste u Evropi. Biće to prvi put u istoriji Sistema zelene karte, dugoj 7 decenija, da godišnja konferencija bude organizovana u tom formatu. Time je Udruženju osiguravača Srbije izdato priznanje za dosadašnji rad, jer je odluka doneta uz konstataciju čelnika Sistema zelene karte da je rad UOS najbolji primer uspostavljanja i održavanja uspešne i kvalitetne saradnje sa partnerima iz različitih država. 
 
Sistem zelene karte predstavlja jednu od najvećih međunarodnih organizacija, sa 48 članova iz različitih zemalja, pre svega evropskih. Počiva na dva osnovna postulata – omogućavanje prekograničnog saobraćaja motornim vozilima i zaštiti oštećenih lica po osnovu nezgoda sa elementom inostranosti.

Komentari

Administrator

Administrator 30 May, 2020

Realno, koji bi to bio razlog da UOS blokira pristupanje BiH sistemu Zelene karte? I, da li je UOS zaista toliko uticajan?!?
Zlatko

Zlatko 24 May, 2020

Lepa prilika da vidimo "gde ba zapelo" sa prijemom Bosne u sistem zelene karte. Ugovor je potpisan još u decembru prošle godine ali ostade mrtvo slovo na papiru. Možda UOS-u ne odgovara da BiH pristupi sistemu zelene karte?

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?