Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

UNIQA OSIGURANJE – Recept za uspeh

22 Jan 2014 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Osiguravajuće kuće / Uniqa / Uniqa osiguranje /

UNIQA OSIGURANJE – Recept za uspeh

Izvor: Marketing tim Uniqa Osiguranja

UNIQA osiguranje članica je jednog od vodećih osiguravajućih koncerna, austrijske UNIQA grupe, koja posluje na 20 tržišta Centralno-Istočne Evrope i ima 8,7 miliona klijenata. Tokom pet godina poslovanja u Srbiji investirano je više od 50 miliona evra, a kompanija danas posluje u 19 filijala i broji 775 zaposlenih koje odlikuje vrhunsko znanje, profesionalizam i posvećenost klijentima.

Za samo sedam godina poslovanja u Srbiji UNIQA osiguranje je postala jedna od pet vodećih kompanija u oblasti osiguranja. Već šestu godinu zaredom, to je kompanija sa najvećim rastom među osiguravajućim kućama u Srbiji.

Zaposleni, svojim trudom i profesionalnošću, imaju velikog udela u tom uspehu – njihova kreativnost i znanje glavni su pokretač inovacija u kompaniji. Posvećenost zajedničkoj viziji i jasno definisanim vrednostima, odlika su UNIQA osiguranja, a zaposlenima se posvećuje posebna pažnja kroz kontinuiranu edukaciju, motivaciju i promovisanje organizacione kulture. „Stručnjaci kompanije su gostujući predavači na brojnim fakultetima u zemlji i inostranstvu, na šta su u kompaniji posebno ponosni.

Osnovni postulati u poslovanju UNIQA osiguranja su dobrobit klijenata koje su uvek na prvom mestu, inovativni pristup, uvođenje novih komunikacijskih kanala, proizvodi i usluge koji se prilagođavaju potrebama klijenata, tačnost i brzina, savetovanje i partnerski odnos. Osluškujući potrebe svojih sadašnjih i budućih klijenata, UNIQA konstantno ulaže u poboljšanje proizvoda i usluga. Osim brojnih usluga i rešenja koja je odvajaju od konkurencije, to je jedino osiguravajuće društvo koje ima posebno razvijeno odeljenje za saradnju  bankama. Savkodnevno unapređenje portfolia i više od 20 novih proizvoda osiguranja čine kompletan asortiman proizvoda UNIQA osiguranja.

Posebna pažnja se polaže i na unapređenje odnosa s klijentima. Lični odnos, predstavljanje novih proizvoda, uvažavanje sugestija i mišljenja klijenata, poštovanje, brzina i ekspeditivnost, najviši kvalitet usluge, najveća sigurnost kao i jednostavnost izdavanja polisa jeste ono što klijenti prepoznaju i zbog čega se opredeljuju upravo za UNIQA osiguranje. 

UNIQA je snažan i prepoznatljiv brend, koji klijenti prepoznaju kao lidera u inovacijama. Brojni ekskluzivni i jedinstveni servisi dostupni su isključivo klijentima UNIQA osiguranja - MeteoUNIQA – besplatno SMS upozorenje na vremenske nepogode, UNIQA veb shop preko koga je moguća kupovina polisa putnog osiguranja u inostranstvu, kao i polisa osiguranja domaćinstva, My service centar koji podrazumeva da agenti podaje UNIQA osiguranja sa sobom nose pravu mobilnu kancelariju „spakovanu“ u mali kofer, besplatna dostava polisa na željenu adresu, Pomoć na putu koji za sve klijente KASKO osiguranja obezbeđuje pomoć na putu, kao i MedUNIQA I UNIQA kontakt centar – pruža podršku klijentima 24 časa.

Osim što je lider u inovacijama, UNIQA je lider i na polju društvene odgovornosti. Svesna da se uspeh jedne kompanije ogleda i u njenoj društvenoj odgovornosti, UNIQA je tokom sedam godina podržala brojne humanitarne projekte i akcije, sarađivala sa UNICEF-om na njihovim projektima Škole bez nasilja, pomogla brojnim zdravstvenim ustanovama, domovima za decu i Prihvatilištima, i učinila mnogo toga kako bi pomogla lokalnoj zajednici u kojoj posluje.

Ostvareni rezultati, uspešna strategija poslovanja i izuzetna briga o klijentima prepoznati su i na regionalnom nivou i doprineli su tome da UNIQA osiguranje u Srbiji dobije nagradu „Regionalni biznis partner 2011“, koja se dodeljuje kompanijama koje su ostvarile izuzetne rezultate poslovanja, rukovodeći se visokim profesionalnim standardima i čvrstim etičkim principima.

Pola decenije konstantnog napretka i najvećeg rasta u industriji osiguranja, vrhunskog kvaliteta u poslovanju i posvećenosti servisiranju klijenata i brzini u isplati šteta, rezultiralo je time da UNIQA osiguranje, od strane renomiranog lonoskog magazina „World Finance“ bude proglašeno za najbolje osiguranje u Srbiji u 2012 godini. Više od 1,2 milliona zadovoljnih klijenata u Srbiji potvrđuje – sa pravom.

I u narednom periodu, UNIQA planira da nastavi sa trendom iz prethodnih godina i da raste više od prosečnog rasta tržišta osiguranja u Srbiji. Naš planirani rast baziraće se na rastu portfolia, a fokus, kao i ranijih godina biće na svim vrstama osiguranja, sa posebnim akcentom na životnom osiguranju i na MedUNIQA dobrovoljnom zdravstvenom osiguranje koji je u Srbiji potpuna novina.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?