Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Svečano otvoreni treći Srpski dani osiguranja

28 Nov 2019 Komentara (0)UOS / Udruženje osiguravača Srbije / Srpski dani osiguranja / Osiguravajuće kuće /

Svečano otvoreni treći Srpski dani osiguranja

Izvor: UOS

Najveći regionalni skup iz oblasti osiguranja svečano je otvorio Željko Jović, viceguverner Narodne banke Srbije, a prisutnima se na početku obratio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, a posle njega govorio je Mirko Petrović , predsednik Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije.
 
Ministar rada Zoran Đorđević istakao je da je važno da raste svest o značaju i ulozi osiguranja, kao i da se radi na zakonu o osiguranju u slučaju povreda na radu koji će predvideti da svi zaposleni budu osigurani, čime će sektor osiguranja biti podignut na još viši nivo.
 
Viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović u uvodnom obraćanju naglasio je važnost zadržavanja trenda rasta tržista osiguranja.
 
“Ostvaren je pozitivan rezultat u poslovanju od 9,3 milijardi dinara u prva tri kvartala ove godine, što je rast od 33,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Tržište osiguranja raspolaže osnovom za uspešno servisiranje obaveza prema osiguranicima”, istakao je Željko Jović.
 
U prva tri kvartala u ovoj godini premija osiguranja porasla je 5,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Najveće učešće u premiji osiguranja je osiguranje od autoodgovornosti, zatim slede živiotna osiguranja, potom imovinska osiguranja i osiguranje motornih vozila.
 
“Iz godine u godinu povećava se bruto premija našeg tržista i industrija osiguranja je samo u prošloj godini rešila 6,7 miliona polisa i isplatila oko 385 miliona evra klijentima. Tehničke rezevre srpske industrije osiguranja iznose više od 1,7 milijadri evra i garant su stabilnosti i snage ove industrije, pogotovo prema klijentima koji će biiti sigurni i zaštićeni”, kaže Mirko Petrović, Predsednik Upravnog odbora UOSa.
 
Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije  istakao je da je  ovaj događaj organizovan sa ciljem da podigne svest o osiguranju,  kao i to da polisa osiguranja nije trošak, već investicija.
 
"Pokušaćemo da zajedno sa stručnjacima iz inostranstva razmenimo sve moguće informacije. Srpski dani osiguranja su sve posećeniji, a drago nam je što je sve više onih  koji su spremni da uslovi osiguranja dostignu još viši nivo. Cilj nam je  da naši građani razmišljaju o ponudi na tržištu, a ne da li im je polisa potrebna“, kaže Duško  Jovanović.
 
Tokom prvog dana Srpskih dana osiguranja razgovaralo se o prvoj polisi koja je izdata čak pre 180 godina i počecima osiguranja u našoj zemlji, idejama za razvoj tržišta osiguranja, Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, dok je organizovan i okrugli sto na temu „ Katastrofalne štete i kako upravljati njima“.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?