Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Spajanje VIG društava u Slovačkoj

25 Oct 2017 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Wiener Stadtische Osiguranje / Wiener / VIG / VIG Grupa / Vienna Insurance Group /

Spajanje VIG društava u Slovačkoj

Izvor: VIG

"U proleće 2017. postavili smo projektni tim za optimizaciju proizvoda, prodaje i komponenti prihoda. Snažno ćemo se usresrediti na jačanje poslova neživotnih i zdravstvenih osiguranja, područja na kojima još uvek vidimo izuzetan potencijal. Proračuni za Slovačku su pokazali da možemo maksimalno iskoristiti pogodnosti za kupce, banku i osiguravača, povezivanjem resursa i nadležnosti dve kompanije. Osim plana unapređenja poslova neživotnih osiguranja, činjenica da je Kooperativa licencirano kompozitno društvo još je jedan razlog za spajanje dve kompanije ", objasnila je Elisabeth Stadler, predsednica Upravnog odbora VIG-a.
 
Tako će klijenti podružnice Erste grupe Slovenska sporiteľňa, inače najveće slovačke banke, i dalje imati u ponudi proizvode prilagođene njihovim potrebama pod dobro poznatom markom, a u budućnosti će imati i koristi od proširenog portfelja proizvoda osiguranja, uključujući nove polise osiguranja automobila i dodatne usluge. Sa tržišnim udelom od preko 33%, VIG je trenutno nesporan lider tržišta u Slovačkoj. U prvoj polovini 2017. godine 3 društva Grupe zabeležila su kombinovani prihod od oko 399 miliona evra, sa ukupnom dobiti od oko 26 miliona evra, dok je kombinovani koeficijent bio 95,2%.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?