Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Sava Re Grupa zabeležila 17 miliona evra dobiti u prvoj polovini godine

09 Sep 2015 Komentara (0)osiguranje / osiguravajuće kuće / Sava Osiguranje / Sava Re / reosiguranje / premija osiguranja /

Sava Re Grupa zabeležila 17 miliona evra dobiti u prvoj polovini godine

Iz godine u godinu Sava Re Grupa povećava poslovnu dobit, a u prošloj godini je postignut najbolji rezultat u istoriji ove kompanije. Pre mesec dana, bonitetna agencija "Standard & Poor’s" je Pozavarovalnici Sava nadogradila dugoročnu bonitetnu ocenu i bonitetnu ocenu finansijske snage na "A-" (odlično) sa stabilnim prognozama.

Sava Re Grupa se u 2015. godini temeljno priprema za izmenjenu zakonodavnu direktivu - Solventnost II, koja će u Evropskoj Uniji stupiti na snagu 1. januara naredne godine. Rezultati kvantitativnih obračuna odgovarajućih sopstvenih izvora kapitala i zahtevanog solventnosnog kapitala 31. decembra prošle godine su pokazali, da su, i Sava Re Grupa i pojedinačna društva Sava Re Grupe unutar EU, dobro kapitalizovana i kapitalno su u skladu sa metodologijom Solventnost II.

Inače dugoročni ciljevi grupe su prelaženje 500 miliona evra premijskog obima i postizanje prinosa na vlasnički kapital iznad 11%.

U Srbiji Sava Re Grupa je zastupljena preko "Sava osiguranja" i "Sava životnog osiguranja".

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?