Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Milemijum osiguranje ostvarilo rast u prvoj polovini godine

28 Aug 2020 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Croatia osiguranje / Croatia Grupa / Milenijum / Milenijum osiguranje /

Milemijum osiguranje ostvarilo rast u prvoj polovini godine

Izvor: Milenijum osiguranje

Prema strukturi portfelja, dobrovoljno zdravstveno osiguranje beleži dinamičan rast od skoro 40 miliona dinara, što je  5 puta više u odnosu na prošlu godinu. Ostala imovinska osiguranja imaju rast od od 21%, dok je auto-kasko osiguranje zabeležilo 15% bolji rezultat. U prvoj polovini godine i obavezno autoosiguranje je zabeležilo rast od 2%. U ovom periodu godine, zbog vanrednog stanja u Srbiji i mera zaštite od širenja epidemije, pad je zabeležen u osiguranjima za putnu asistenciju od 65% odnosu na prošlu godinu. Prema zvaničnom izveštaju Narodne banke Srbije, Milenijum osiguranje je jedan od lidera prema ažurnosti obrade šteta autoodgovornosti.
 
Predsednik Izvršnog odbora Milenijum osiguranja  Ljubiša Veljković istakao je da kombinovani racio kompanije ostvaruje pozitivan rezultat, kao jedan od važnijih pokazatelja uspešnosti u segmentu neživotnih osiguranja. Veljković je dodao da je rast adekvatnosti kapitala, kao i pokriće tehničkih rezervi, u prvoj polovini godine bilo iznad regulatornih zahteva. „Ukupno potrebna solventnost i rizični profil Milenijum osiguranja su usklađeni, odnosno rizici u poslovanju nisu ugrozili zadatu marginu solventnosti“, dodao je Veljković.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?