Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Merkur osiguranje predstavilo novi logotip

02 Jun 2021 Komentara (0)novosti / Novosti iz oiguranja / Merkur / Merkur osiguranje /

Merkur osiguranje predstavilo novi logotip

Izvor: Merkur osiguranje

Merkur osiguranje naglašava svoje osnovne vrednosti novim identitetom brenda te stavlja fokus na tradiciju koja čini okosnicu Merkur grupe od 1798. godine. Time se čudo života i njegove potrebe pozicioniraju tamo gde im je od samog početka i mesto. „Ne osmišljavamo svoj identitet iznova. Šta više, sada otkrivamo svoje korene”, izjavio je Ingo Hofmann, predsednik Nadzornog odbora Merkur osiguranja. „Naša suština, a time i snaga, koje se isprepliću kroz istoriju našeg društva dugu 223 godine, sada su opipljivije i konkretnije u novom identitetu brenda nego ikada prije.”

Identitet brenda unapređen je na savremen način u skladu sa kulturom kompanije, čiji je cilj timsko razmišljanje, agilan pristup poslu i transparentna komunikacija. Društvo Merkur osiguranje naglašava vlastite prednosti logotipom koji pokazuje nove akcente, jasnim bojama i figurom čoveka koji je u pokretu. 
 
U budućnosti će se svet boja Merkur osiguranja sastojati od tri osnovne nijanse: neutralne bele, izrazito zelene i moderne sive. Font natpisa takođe se uklapa u narativ, i to tipografijom koja simbolizuje jednostavnu eleganciju i savremenu preciznost. Odnos prema čudu života- čoveku, koji se bazira na osnovnom solidarnom stavu osiguranja, provlači se poput niti kroz celokupni identitet brenda na tržištu. U tu svrhu Merkur menja svoju perspektivu, a slogan brenda postaje jednako snažan i raznolik kao i sam život: „Zato što sam čudo života”. Inače novi izgled brenda je u upotrebi od 01.06.2021.godine.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?