Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Lista 100 najvećih osiguranja u jugoistočnoj Evropi

11 Nov 2015 Komentara (0)Osiguravajuće kuće / bruto premija / osiguranje jugoistočna Evropa /

Lista 100 najvećih osiguranja u jugoistočnoj Evropi

Prati ga Adriatic Slovenica koja je na 2. poziciji zamenila Croatia osiguranje, koje se sada nalazi na 3. mestu. Među 10 najvećih osiguranja 4 dolaze iz Slovenije, 4 iz Rumunije,a 2 iz Hrvatske. Inače na listi su zastupljena osiguranja iz Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Slovenije pri čemu su najzastupljenija osiguranja iz Bugarske i Rumunije, po 20, dok ih je iz Hrvatske 15.

Na ovoj listi se našlo ukupno i 11 osiguranja iz Srbije, od kojih je najbolje rangirano najveće srpsko osiguranje, Dunav osiguranje, koje se nalazi na 11. mestu, Generali osiguranje se nalazi na 14. mestu i napravilo je pomak za 3 pozicije u odnosu na 2013. godinu, dok je DDOR Novi Sad zauzelo 27. poziciju, što je jednu lošije u odnosu na prethodnu godinu.

U istom izveštaju se navodi da sektor osiguranja u ovim zemljama nije napredovao u odnosu na prethodni izveštaj te da je ukupna bruto obračunata premija Top 100 osiguranja u regionu jugoistočne Evrope iznosila 6,4 milijardi evra. Da osiguranja ne igraju značajnu ulogu u privredama ovih zemalja pokazuje i to što se nijedno osiguranje nije našlo na listi Top 100 kompanija, koja je u obzir uzimala sve privredne grane. Ali u izveštaju se ističe da su izgledi za industriju osiguranja optimistični, odnosno da se ne očekuje recesija na duge staze, jer postoji veliki potencijal na ovim tržištima.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?