Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Generali povećao dobit u prvom kvartalu prevashodno zahvaljujući segmentu neživotnih osiguranja

04 May 2018 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Generali / Generali osiguranje / Generali grupa /

Generali povećao dobit u prvom kvartalu prevashodno zahvaljujući segmentu neživotnih osiguranja

Izvor: Generali Grupa

Neto dobit kompanije porasla je u prvom tromesečju 8,6%, na 581 milion evra, dok je operativna dobit uvećana za 4,9%, na 1,25 milijardi evra. Kombinovani koeficijent, koji je mera profitabilnosti poslovanja u segmentu neživotnih osiguranja, poboljšan je na 91,4% uprkos 76 miliona evra potraživanja naknade štete koje su prouzrokovale oluje u Njemačkoj i Francuskoj.
 
"Rezultati prvog tromesečja omogućuju nam da na ostatak godine gledamo sa optimizmom, uz uspešno završavanje našeg strateškog plana", istakao je finansijski direktor kompanije Luigi Lubelli.
 
Zahvaljujući prodaji imovine grupa je poboljšala i kapitalnu poziciju, uz rast koeficijenta solventnosti za 3%, na 211%. Treći osiguravač u Evropi prisutan je u više od 60 zemalja, uključujući Srbiju, a planira prodaju poslovanja u 10ak zemalja kako bi smanjio obim poslova na globalnom nivou i poboljšao kapitalnu poziciju. U tom smilsu su u aprilu postigli dogovor o prodaji belgijskog ogranka za 540 milioa evra, čime su ukupni prihodi od prodaje imovine premašili zacrtanu milijardu evra.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?