Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Generali dobrovoljni penzioni fond uvećao svoju imovinu

21 Nov 2016 Komentara (0)Privatna penzija / Penzija / Generali društvo za upralvjanje privaznim prenzionim fondovima / Generali / Generali osiguranje Srbija / Generali Grupa /

 Generali dobrovoljni penzioni fond uvećao svoju imovinu
Izvor: Generali Grupa
 
Predsednik Izvršnog odbora Generali osiguranja u Srbiji Dragan Filipović rekao je novinarima da je Generali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzionim fondovima prvo društvo te vrste u Srbiji i upravlja fondovima Generali Basic i Generali index, koji imaju ukupno 53.000 članova.
 
"Od osnivanja Generali Basic ostvario je prosečan godišnji prinos od oko 10%, dok je Generali index u poslednje 3 godine ostavrio prosečan godišnji prinos od oko 6%", rekao je on.
 
Član Izvršnog odbora Generali osiguranja Nataša Marjanović, ocenila je da je trenutna situacija na tržištu stabilna, a da je imovina fondova u kostantnom porastu.  Dodala je da je ova vrsta štednje potreba, a ne luksuz imajući u vidu situaciju sa javnim penzionim sistemom. "Produžetak radnog veka, trajne kazne za prevremeni odlazak u penziju i smanjenje grejs perioda za penzije biće dodatni podsticaj za mnoge građane i poslodavce da počnu da razmišljaju o uplaćivanju doprinosa u dobrovoljne penzijske fondove", rekla je ona.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?