Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Zatvoreni treći Srpski dani osiguranja

02 Dec 2019 Komentara (0)UOS / Udruženje osiguravača Srbije / Srpski dani osiguranja / Osiguravajuće kuće /

Zatvoreni treći Srpski dani osiguranja

Izvor: UOS

Tokom 2 dana pokrenut je veliki broj zanimljivih tema, a ona koja je izazvala dosta pažnje jeste o katastrofalnim nezgodama koje su zbog klimatskih promena sve više zastupljene i na teritoriji Republike Srbije.
 
“Pokušaćemo zajedno sa državom dogovoriti obavezno osiguranje imovine ili da damo određene povoljnosti kod zaključenja polisa osiguranja imovine i na taj način da osiguramo sigurnost naših građana i da rasteretimo budžet zbog eventualnih budućih katastrofalnih nepogoda” , kaže Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije.
 
Drugi dan konferencije u Aranđelovcu otvorio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je istakao da je u Srbiji svega 12% površine osigurano i da su to katastrofalni podaci, na kojima treba raditi. Ministar je istakao da je u biljnoj proizvodnji povećan broj osiguranika, ali je u stočnom fondu znatno smanjen, da je potrebna edukacija te je uputio apel svim učesnicima skupa da što više razgovaraju sa ljudima, da to radi i Ministarstvo da bi se poljoprivrednicima prenelo što više informacija o mogućnostima osiguranja. U Srbiji je veoma nizak stepen osiguranih poljoprivrednih domaćinstava, od 3 do 5%, kada se ukupno uzmu i registrovana i neregistrovana domaćinstva, a cilj osiguravača je da se u narednom periodu to poveća na više od 30%.
 
U Aranđelovcu je zaključeno i da je neophodno osigurati sigurnost za sve i podići svest građana o investiranju u polisu/e osiguranja te da se osiguranje ne sme posmatrati kao trošak.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?