Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Online prodaja osiguranja u Kini doživljava ekspanziju

07 May 2018 Komentara (0)Zanimljivost / Osiguranje u svetu / Istraživanje / Online prodaja osiguranja / Kina /

ZANIMLJIVOST: Online prodaja osiguranja u Kini doživljava ekspanziju
Slobodno možemo reći da je u toku "bum" prodaje specijalizovanih proizvoda osiguranja koji se u Kini mogu kupiti online.
 
Kinezi tako mogu da kupe polisu osiguranja za 9 juana (1cny oko 15,6rsd) koja pokriva do 1.000 juana godišnje lekarske troškove ukoliko vlasnik dobije akutni gastroenteritis zbog hrane koju je pojeo. Druga opcija nudi isplatu i do 2.000 juana za slučajne povrede koja se dogodi u periodu od 3 meseca, i to putem polisa osiguranja koje su dostupne za manje od 1 juan. Neke online ponude, takođe, uključuju i pokriće veterinarskih troškova za kućne ljubimce, razbijene ekrane mobilnih telefona i loše rezultate plastičnih operacija!
 
Prošle godine je u Kini kupljeno oko 12,5 milijardi online proizvoda osiguranja, što je dvostruko više u odnosu na prodaju iz 2016. godine.
 
Međutim, neki stručnjaci pozivaju potrošače da budu oprezni pri kupovini online proizvoda, upozoravajući ih da bi mogli postati deo nezakonitih radnji povezanih sa prikupljanjem sredstava, navodi Kineski međunarodni radio.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?