Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Nationwide i Generali najavljuju inovativno zajedničko ulaganje

03 Mar 2020 Komentara (0)Zanimljivst / Generali / Generali osiguranje / Nationwide / Osiguranje / Usluge /

ZANIMLJIVOST: Nationwide i Generali najavljuju inovativno zajedničko ulaganje

Izvor: Generali

Dve kompanije najavile su stvaranje N2G Worldwide Insurance Services, llc (N2G) za pružanje međunarodnih rešenja svojim klijentima. U današnjim okvirima, premija u segmentu komercijalnog osiguranja imovine i nezgode u međunarodnim programima procenjuje se na 33 milijarde dolara na američkom i evropskom tržištu.
Podržan od Nationwide-a, kojeg A.M. Best i Standard & Poor's ocenjuju rejtingom A+; i Generali-ja, ocenjenog rejtingom A od strane A.M. Best-a, odnosno A- od strane Fitch-a, N2G će biti organizacija smeštena u New Jersey-ju, kojoj brokeri i agenti mogu verovati. Poslovanje će krenuti u drugom tromesečju 2020. godine a biće  usresređeno isključivo na potrebe klijenata međunarodnih komercijalnih osiguranja. 
N2G će ekskluzivno promovisati, distribuisati i administrirati rešenja u osiguranju za izloženost međunarodnim rizicima u ime obe organizacije. Poslovanje N2G-a sprovodiće se putem nezavisnih agenata, brokera i veletrgovaca. N2G će se oslanjati na snažne resurse Nationwide-a: poznati brand na američkom tržištu i njegove distributivne kapacitete te na Generali-jev pečat vodećeg globalnog osiguravača sa razgranutom međunarodnom mrežom i marketinškim mogućnostima u spektru imovine i nezgode. Kombinujući resurse Nationwide-a i Generali-ja, N2G će, odgovarajuće pozicioniran, odgovoriti na potrebe multinacionalnih kompanija koje posluju u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i klijenata iz SAD, sa kompleksnim potrebama za međunarodnim osiguranjem. Nationwide će preuzimati rizike unutar granica SAD, dok će Generali (neposredno ili preko svojih partnera) preuzimati rizike van granica SAD. 
„Ponosni smo što udružujemo snage sa snažnim partnerom poput Generali-ja, kombinujući našu pouzdanu zaštitu usmerenu na kupca sa njihovom međunarodnom prisutnošću“, rekao je Mark Berven, predsednik i COO, ‘Nationwide Property and Casualty’. „Ovo partnerstvo dvaju snažnih osiguravača omogućiće rešenja koja možemo ponuditi komercijalnim klijentima kako bismo im brižljivo pomogli da zaštite vlastite kompanije širom sveta."
„Ovo partnerstvo je deo našeg strateškog plana za 2021. godinu, a to je biti dugoročni partner našim klijentima, nudeći im inovativna i personalizovana rešenja“, rekao je Marco Sesana, glavni menadžer za Italiju, CEO Generali Italija i Global Business Lines Generali. „Danas smo ponosni što najavljujemo ovo zajedničko ulaganje koje spaja prepoznatljivost i distribuciju branda Nationwide sa širokom globalnom mrežom i lokalnim znanjem kompanije Generali Global Corporate & Commercial (Generali-jeva jedinica specijalizovana za osiguranje imovine i nezgode) u preko 160 zemalja sveta. N2G će biti u potpunosti sposoban ponuditi sveobuhvatan i jedinstven međunarodni program svojim klijentima“, dodao je.
Bill Skapof će voditi N2G kao glavni izvršni direktor. Skapof se pridružio Generali-ju 2015. godine kao šef GC&C US, Izvršni potpredsednik i Chief Underwriting Officer. Skapof je Senior P&C underwriting sales executive sa više od 30 godina iskustva u razvoju vrlo uspešnih proizvoda, distribucije i prodajnih strategija za podršku globalnim komercijalnim tržištima.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?