Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Triglav Grupa ulazi na tržište penzijskih osiguranja u Hrvatskoj

25 Apr 2018 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Triglav / Triglav osiguranje / Triglav grupa / Penzijsko osiguranje / Dobrovoljno penzijsko osiguranje /

Triglav Grupa ulazi na tržište penzijskih osiguranja u Hrvatskoj

Izvor: Triglav osiguranje

Društvo će tako biti u vlasništvu Triglav Grupe (75% svih akcija društva minus jedna akcija) i Raiffeisen Bank Austria, d.d., Zagreb (25% svih akcija društva plus jedna akcija). Potpisani ugovor je sklopljen pod suspenzivnim uslovima, prvenstveno radi dobijanja suglasnosti regulatora.
 
Triglav Grupa ovom kupovinom ulazi na hrvatsko tržište penzijskih osiguranja, širi svoje poslovanje i jača položaj u Hrvatskoj u skladu sa strategijom razvoja i rasta Triglav Grupe. Nova članica Triglav Grupe je jedino društvo za isplatu penzijskih osiguranja u Hrvatskoj, gde uspešno posluje od 2002. godine. Društvo Raiffeisen Mirovinsko osiguravajuće društvo je krajem 2017. godine u ime približno 12.000 korisnika upravljalo sredstvima u visini od oko 70 miliona evra. Hrvatski pnzijski sistem zasnovan je na tri stuba. Kod toga se prilikom odlaska u penziju, odnosno ispunjenja određenih uslova, sredstva osiguranika prenose iz drugog u treći stub na penzijsko osiguranje Raiffeisen Mirovinsko osiguravajuće društvo. Ono s dobijenim sredstvima upravlja i sprovodi isplate penzijskih renti. S obzirom na demografska kretanja i potvrđene reforme sistema sledećih godina se očekuje značajno povećanje broja novih osiguranika, koji će prenositi sredstva iz drugog stuba osiguranja u treći. 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?