Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Sporazum o osiguranju vozila između Beograda i Prištine

05 Jul 2015 Komentara (0)osiguranje autoodgovornosti / obavezno osiguranje / kasko osiguranje / sporazum o osiguranju / granično osiguranje / obavezno osiguranje autoodgovornosti / osiguranje odgovornosti / zeleni karton / osiguranje vozila /

Sporazum o osiguranju vozila između Beograda i Prištine

Primena predmetnog sporazuma trebalo bi, po dogovru, da počne uroku od 30 dana od dana zaključivanja. I ako svi detalji još uvek u potpunosti nisu poznati sigurno je da će dosadašnje mesečne cene osiguranja vozila koja sa kosovskim registarskim tablicama ulaze u centralnu Srbiju biti više nego prepolovljene i da će od sada osiguranje važiti godinu dana.

U osnovi, za putnička vozila sa KS i RKS tablicama Zeleni karton će koštati od 40 do 45 evra, za autobuse to će biti 300 evra, a za kamione oko 100 evra i ovo su cene na godišnjem nivou, stim što su za vozila sa RKS tablicama obavezne I probne tablice.

U cilju garantovanja naplate osiguraja, Osiguravajuće kompanije Kosova će uplatiti 1,5 miliona evra jednoj austrijskoj banci, za štete koje vozila sa registarakim tablicama sa Kosova pričine na teritoriji Srbije izuzev Kosova i Metohije.

Za vozila sa srpskim tablicama na Kosovu I Metohiji će biti dovoljan postojeći zeleni karton jer  za ove štete garant je Evropski biro osiguravajućih društava.

Inače, ovo se ne odnosi na tablice Republike Srbije gradova na Kosovu i Metohiji, koje je zvanična Priština zabranila pre nekoliko godina, zajedno sa ličnim kartama i vozačkim dozvolama, a koje izdaju policiske uprave izmeštene sa Kosova u gradove centralne Srbije.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?