Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Potvrđena bonitetna ocena Triglav Grupe

12 Sep 2017 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Triglav / Triglav Grupa / Triglav osiguranje /

Potvrđena bonitetna ocena Triglav Grupe

Izvor: Triglav osiguranje

U svom izveštaju, rejting agencija je procenila da je profil poslovnog rizika Triglav Grupe solidan. U tom kontekstu, uzeto je u obzir stanje na najvećem, slovenačkom tržištu, kao i snažan konkurentski položaj Grupe u Sloveniji i regionu. Profil finansijskog rizika Grupe ocenjen je kao vrlo snažan. Prema proceni rejting agencije »S&P Global Ratings«, Grupa ima dobro diverzifikovan investicioni portfelj i smatra da je adekvatnost kapitala izuzetno stabilna. Dalje se navodi da Grupa u svom poslovanju ima odgovarajuću reosiguranu zaštitu.
 
Rejting agencija »S&P Global Ratings« istakla je vidljive prednosti koje proizlaze iz doslednosti strateških usmerenja Triglav Grupe. U novom strateškom razdoblju, Grupa je zadržala naglasak na profitabilnosti i sigurnosti poslovanja te je usmerena na dva stuba poslovanja:  osiguranje i upravljanje imovinom. Pozitivno se ocenjuje strateško značenje i razvoj aktivnosti upravljanja imovinom, što je određeno novom strategijom. Agencija je takođe izrazila pozitivno mišljenje o novim, posebno razvojnim elementima poslovanja Grupe, koji uključuju digitalizaciju, celovito tretiranje kupaca, razvoj novih proizvoda i prodajnih kanala, koje je Agencija već ocenila pozitivnim.
 
Kreditni rejting "A" isključivo je procena nezavisnog profila kreditnog rizika Grupe i ne sadrži nikakvo povećanje zbog povezanosti Grupe s državom. Stabilni srednjoročni kreditni rejting odražava očekivanja S&P-a da će Triglav Grupa nastaviti uspešno da sprovodi strategiju sa naglaskom na profitabilnost, rast i održavanje vrlo visoke adekvatnosti kapitala u naredne 2 godine.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?