Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Potpisan memorandum o primeni sporazuma o osiguranju vozila

08 Aug 2015 Komentara (0)osiguranje autoodgovornosti / obavezno osiguranje / kasko osiguranje / sporazum o osiguranju / granično osiguranje / obavezno osiguranje / osiguranje odgovornosti / zeleni karton / osiguranje vozila /

Potpisan memorandum o primeni sporazuma o osiguranju vozila

Izvor: Novosti

U praksi ovo znači da će svaku štetu nastalu u saobraćaju, koju u Srbiji pričini vozilo sa Kosova i Metohije isplatiti tamošnja osiguravajuća kuća koja je i osigurala predmetno vozilo. Isto važi i za vozila koji sa teritorije centralne Srbije koja putuju na Kosovo i Metohiju, odnosno svaku štetu koju izazovu na teritoriji Kosova i Metohije namiriće osiguravajuća kuća koja je i izdala polisu obaveznog osiguranja autoodgovornosti za predmetno vozilo..

"Memorandum o razumevanju koji je potpisan sa predstavnicima takozvanog Kosovskog biroa osiguranja, podrazumeva da je krajnji platilac štete izazvane upotrebom motornog vozila osiguravajuće društvo koje je za to vozilo izdalo polisu osiguranja od autoodgovornosti" rečeno je "Novostima" u Udruženju osiguravača Srbije. 

U svakom slučaju, ukidaju se posebna osiguranja koja su do sada plaćana pri prelasku administrativne granice, a ostaje da se vidi kako ce u praksi ići sama naplata štete po osnovu ovom memoranduma.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?