Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Generali se fokusira na upravljanje imovinom

12 May 2017 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Generali / Generali osiguranje Srbija / Generali Grupa /

Generali se fokusira na upravljanje imovinom

Izvor: Generali Grupa

Neto dobit Generali osiguranja koje posluje i u Srbiji umanjena je u prvom tromesečju za 9%, na 535 miliona evra. U kompaniji smatraju takav rezultat "solidnim" s obzirom na dominantne vrlo niske kamatne stope, koje su smanjile prinose od ulaganja. Dodatna je kočnica i veći uticaj poreza na poslovanje. U istom periodu operativna dobit porasla je 4,2%, na 1,2 milijarde evra.
 
Iz Generali-ja su takođe najavili da će njihov sektor za upravljanje imovinom proširiti investicione kapacitete i ponudu proizvoda. Cilj je osigurati korporativnim i pojedinačnim klijentima više alata za prilagođavanje niskim kamatnim stopama. Samoj kompaniji strategija bi trebala doneti više prihode od naknada. Generali time sledi primer konkurencije, uključujući francusku AXA-u i nemački Allianz.
 
U sklopu te strategije italijanska kompanija namerava povećati imovinu kojom upravlja sa sadašnjih gotovo 450 milijardi na 500 milijardi evra u 2020. godini. Očekuju doprinos ovog segmenta poslovanja neto dobiti grupe od 150 miliona evra.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?