Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Završeno prvo nacionalno takmičenje: Osiguraj znanje 2019

20 Feb 2019 Komentara (0)UOS / Udruženje osiguravača Srbije / Fakultet organizacionih nauka / FON / Osiguraj znanje /

Završeno prvo nacionalno takmičenje: Osiguraj znanje 2019

Izvor: UOS

U prvom obraćanju posle proglašenja, lider pobedničkog tima Nina Đelić zahvalila je na prilici koju su studenti dobili, Fakultetu organizacionih nauka koji im je pružio znanje i Udruženju osiguravača Srbije na sjajnom događaju. “Veoma je zanimljivo da nam se stav o industriji osiguranja pre početka i sada, na kraju, drastično promenio i drago nam je što se mladima pružaju šanse da iskuse ovakve projekte” izjavila je Nina Đelić.
Prvo nacionalno takmičenje “Osiguraj znanje 2019” organizovali su Udruženje osiguravača Srbije i Istraživački centar Fakulteta organizacionih nauka. Učešće je prijavilo više stotina studenata iz najvećih univerzitetskih centara Srbije, a najboljih osam timova takmičilo se u finalu. Za glavnu nagradu takmičila su se tri tima sa Fakulteta organizacionih nauka, jedan sa Ekonomskog fakulteta iz Beograda, dva tima iz Novog Sada, sa Poljoprivrednog i Fakulteta tehničkih nauka, kao i po jedan tim iz Niša, sa Ekonomskog fakulteta i iz Kragujevca, sa Tehničke škole.
“Zahvaljujem se svim takmičarima i svima koji su učestvovali u projektu Osiguraj znanje 2019. Shvatili smo posle razgovora sa studentima da je neophodno da uložimo napor i da investiramo u podizanje nivoa znanja o osiguranju, podizanju svesti klijenata, stanovništva i privrede. Bilo je veoma korisno da čujemo šta mlade generacije, studenti znaju, kakve inovacije i ideje imaju, kao i kako da prilagodimo našu poslovnu politiku koja mora biti usmerena ka podizanju nivoa premija. Nastavićemo sa ovakvim aktivnostima u godinama pred nama, trudićemo se da uključimo što više mladih sa univerziteta, kako bismo ih zainteresovali da budu bliži osiguranju, a mi ćemo da dobro oslušnemo šta dolazi od onih koji treba da budu nosioci naše industrije”, izjavio je Mirko Petrović, predsednik Upravnog odbora UOS, ujedno i predsednik stručnog žirija koji je proglasio pobednika.  
Finalisti takmičenja “Osiguraj znanje 2019” bili su u specifičnom karantinu 24 časa, bez komunikacije sa spoljnim svetom, sa zadatkom da pronađu rešenje za realne poslovne probleme u oblasti osiguranja.
Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović izjavio je da je Udruženje ostvarilo ciljeve takmičenja i pre finala. “Uspeli smo da u prethodna tri meseca animiramo ogroman broj studenata iz najvećih univerzitetskih centara da razmišljaju o osiguranju i rešavaju probleme naše industrije. Ovo je prvo takmičenje u rešavanju studije slučaja čiji je cilj unapređenje celog sektora. Studenti su do sada, na sličnim projektima, pomagali raznim državnim institucijama ili kompanijama, ali nikada im u fokusu nije bila čitava jedna industrija, kao sada. Takav, u neku ruku pionirski poduhvat, do sada nije zabeležen u svetu i privukao je ogromnu pažnju naših kolega, pre svega iz regiona” izjavio je Jovanović.
Cilj takmičenja bio je da studenti osete kompleksnost realnih poslovnih problema i da svoja teorijska znanja stečena u učionici primene u praksi. Time su na najbolji način prikazali sposobnost da se nose sa najvećim poslovnim izazovima. Svoje redovne, ispitne zadatke, studenti su zamenili realnim poslovnim problemima.
Pobednički tim “Igraj sigurno” svoje rešenje predstaviće i na predstojećem Kopaonik biznis forumu, u okviru panela o osiguranju.  Takmičenje “Osiguraj znanje 2019” deo je edukativne kampanje “Osiguraj budućnost” koju Udruženje osiguravača Srbije vodi sa ciljem podizanja svesti o osiguranju.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?