Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Uniqa prekapitalizovana

23 Feb 2019 Komentara (0)Zanimljivost / Osiguranje u svetu / Uniqa / Uniqa grupa /

ZANIMLJIVOST: Uniqa prekapitalizovana

Izvor: Der Standard

Kupovina klasičnog osiguranja u Evropi se ne razmatra, a čelni čovjek Uniqe, Andreas Brandstetter, često je naglašavao da trenutno nema relevantne ponude na tržištu. „Kompanija sa premijom od 100 milioa evra nema smisla“, rekao je Brandstatter na prezentaciji rezultata u Beču. 
 
Alternativno, razmišlja se o posebnoj dividendi ili otkupu akcija. Ali tu su i uzbudljive agentske platforme, novi prodajni kanali u kojima Uniqa nije aktivna i gde se može ulagati u digitalno znanje. Možda idemo u nove industrije, "fintech", ne možemo sada bilo gde, rekao je Brandstetter.
 
Uniqa je inače prisutna u 18 zemalja, osim Austrije tu je uglavnom istočna Evropa i trenutno kompanija ne želi širiti postojeći radijus poslovanja, piše austrijski Der Standard. Poslovanje u Londonu će se zadržati, nezavisno u kojoj će se formi realizovati Brexit.  U Londonu, kao i u Lihtenštajnu, Kelnu, Cirihu i Beču, Uniqa grupa ima poslove sa imovinom vredne 35 milijardi evra, od čega samo 9 milijardi evra otpada na London.
 
Kada je Brandstetter stao na čelo Uniqa-e morao je prezentovati, za sada, uspešan desetogodišnji plan do 2020. godine, ali u  budućnosti plan će se odnositi samo na petogodišnji period zbog brze dinamike promjena na tržitu osiguranja, piše Der Standard.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?