Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: U Holandiji vozači crnih automobila plaćaju veće osiguranje

12 Apr 2016 Komentara (0)Zanimljivost / Osiguranje vozila / Kasko osiguranje / Cena osiguranja /

ZANIMLJIVOST: U Holandiji vozači crnih automobila plaćaju veće osiguranje
Utvrđeno je da u nekim osiguravajućim kućama vlasnici crnih vozila moraju da izdvoje od 4% do 9% veću sumu novca za polisu nego oni vozači koji poseduju isti model automobila ali žute, zelene ili plave boje, dok druge boje nisu imale uticaja na troškove osiguranja. Udruženje je utvrdilo i da, u zavisnosti od vrste polise, najjeftnije osiguranje plaćaju vlasnici zelenih i plavih automobila. 
 
Tako, kada je reč o vozačima crnih automobila, razlika u ceni osiguranja u nekim slučajevima na godišnjem nivou iznosi i više od 100 evra. Na primer, vlasnik crnog Audija mora da izdvoji za osiguranje 1.423 evra, dok vozač istog modela, ali u zelenoj boji plaća osiguranje 128 evra manje. 
 
U osiguravajućim kućama objašnjavaju da razlike u visini cene osiguranja nastaju zbog toga što su crni automobili manje uočljivi u saobraćaju, pa postoji veća verovatnoća da budu oštećeni. Ipak, kako navode, praksa je pokazala da faktor boje i nije toliko bitan, pa će uskoro biti izostavljen iz kalkulacije visine premije.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?