Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Tržište softvera za osiguranje

08 Dec 2016 Komentara (0)Zanimljivost / Perspektiva osiguranja / IT tehnologija / Automatizacija / Savremene tehnologije /

ZANIMLJIVOST: Tržište softvera za osiguranje
 
Prihod te industrije je rastao po godišnjoj stopi od 0,4% u poslednjih 5 godina, a u idućih 5 godina predviđa se prosečni rast od 3,6%, što znači da bi do 2021. godine prihodi trebali dostići 9,8 milijardi dolara, ističe istraživačka kuća IBIS. Prema rezultatima istraživanja, na softverska rešenja i module koji se tiču administracije polisa osiguranja otpada oko 51,8% ukupnih prihoda, štete su iduće sa 34,1% udela dok na procese vezane uz naplatu otpada oko 17,1% udela. 
 
Gledajući po vrstama osiguranja, najveća ulaganja su u životnim osiguranjima (46%), u neživotu se najviše odvaja na komercijalne linije poslovanja (32,5%) te na osiguranje domaćinstava i vozila (16,3%). Prema IBIS-u povećava se interesovanje za područja cloud computing, dostupnost podataka, cyber sigurnost, a analitičar IBIS-a, Jack Curran, očekuje pomak u prihvatanju novog poslovnog modela kao što je "softver kao usluga (Software as a Service)"

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?