Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Troškovi globalnih katastrofa u ovoj godini skočili na 306 milijardi dolara

21 Dec 2017 Komentara (0)Zanimljivost / Osiguranje u svetu / Osiguravajuće kuće / Pretrpljena šteta / Obim osiguranja / Elementarne nepogode / Prirodne katastrofe /

ZANIMLJIVOST: Troškovi globalnih katastrofa u ovoj godini skočili na 306 milijardi dolara

Izvor: Swiss Re

Najveće štete zabeležene su u Južnoj i Severnoj Americi, koje su se našle na udaru uragana na Karibima i južnom delu SAD-a, zemljotresa u Meksiku i požara u Kaliforniji. Izveštaji pokazuju da su osigurani gubici iznosili 136 milijardi dolara, što je više nego dvostruko u odnosu na prošlogodišnje gubitke. To je ujedno i treći najveći gubitak u istoriji.
 
"Akumulacija ekonomskih i osiguranih gubitaka porasla je u drugoj polovini godine, prvenstveno zbog tri uragana: Harvey, Irma i Maria, koji su pogodili Sjedinjene Američke Države i Karibe, te zbog požara u Kaliforniji", navodi Swiss Re u izveštaju, objavljenom u sredu. Ističe i da su uragani Harvey, Irma i Maria zajedno uzrokovali gubitak sektoru osiguranja od oko 93 milijarde dolara.
 
Švajcarska osiguravajuća kuća navodi i to da, uprkos porastu finansijskih troškova katastrofa, nije bilo značajnog povećanja ljudskih žrtava. Procenjuje se kako je ove godine u prirodnim i ljudskom rukom izazvanim katastrofama poginulo ili nestalo više od 11.000 ljudi, otprilike isto kao i lani.
 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?