Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Osiguravači ulažu u veštačku inteligenciju

20 Apr 2017 Komentara (0)Zanimljivost / Perspektiva osiguranja / Veštačka inteligencija / IT tehnologija / Automatizacija / Savremene tehnologije /

ZANIMLJIVOST: Osiguravači ulažu u veštačku inteligenciju

Izvor: Bloomberg

Veliki igrači na SAD tržištu kao što su Allstate i Geico već su lansirali virtuelne asistente, a kako Google, Apple, Samsung i Amazon podstiču takve proizvode to će pomoći u širenju njihove upotrebe u industriji. 
 
Prema istraživanju Tata Consultancy Services osiguravači će uložiti oko 90 miliona dolara na tehnologiju veštačke inteligencije do 2020.godine. Prema istom istraživanju procene su da će osiguravajuće kuće do kraja dekade zauzeti četvrto mesto na tom planu, nakon telekomunikacionee industrije, high tech industrije i bankarstva. Geico, američko društvo u vlasništvu Berkshire Hathaway, koristi virtuelnog asistenta za svoju mobilnu aplikaciju pod nazivom "Kate", koja trenutno može pružiti odgovor na bazična pitanja "Koliki je trenutni saldo moje polise autoosiguranja?" ili "Kada dospeva moja sledeća rata?".
 
Postoji prilika za implementacijom veštačke inteligencije u back office transakcione sisteme, prenosi Bloomberg, dodajući da će to stvoriti potrebu za zamenu starijih ili manje fleksibilnih tehnologija. 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?