Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Osigurani gubici od 3 uragana i 2 zemljotresa oko 95 milijardi dolara

21 Oct 2017 Komentara (0)Zanimljivost / Osiguranje u svetu / Osiguravajuće kuće / Pretrpljena šteta / Obim osiguranja / Elementarne nepogode / Prirodne katastrofe /

ZANIMLJIVOST: Osigurani gubici od 3 uragana i 2 zemljotresa oko 95 milijardi dolara

Izvor: Swiss Re

Swiss Re je procenio da će njegovi odštetni zahtevi prije oporezivanja, povezani sa ovim uraganima i zemljotresima, u trećem kvartalu iznositi 3,6 milijardi dolara, odnosno 3,05 milijardi evra, uz upozorenje da te procene uključuju viši stepen neizvesnosti nego što je uobičajeno i da će ih možda morati postepeno prilagođavati kako bude odmicao proces procene odštetnih zahteva. "Najnovije prirodne katastrofe ekstremno su snažne", naglasio je izvršni direktor kompanije, Christian Mumenthaler.
 
Uragan Harvey se krajem avgusta obrušio na američku saveznu državu Teksas i delove savezne države Louisiana, izazvavši ogromne štete na nekretninama i kompletnu paralizu Houston-a snažnim poplavama. U septembru se pak uragan Irma obrušio na Floridu dok je uragan Maria poharao Portoriko.
 
Meksiko su u istom mesecu pogodila dva snažna zemljotresa u kojima je život izgubilo više stotina ljudi. "Swiss Re procenjuje da će ukupni osigurani gubitci industrije, prouzrokovani ovim događajima, iznositi približno 95 milijardi dolara", navodi se u saopštenju ovog reosiguravajućeg diva.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?