Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Oluje Ciara i Dennis skupo će koštati britanske osiguravače

17 Feb 2020 Komentara (0)Zanimljivst / Osiguranje imovine / Oluja / Katastrofe / PwL / Guardian / Ciara / Dennis /

ZANIMLJIVOST: Oluje Ciara i Dennis skupo će koštati britanske osiguravače

Izvor: Guardian

Finansijsku štetu koju su izazvali olujni vetar i poplave na kućama, automobilima i poslovnim objektima procenili su stručnjaci za osiguranje kompanije PwC. Takođe su upozorili da će sadašnja oluja Dennis dodatno uvećati ceh, koji će na kraju platiti osiguravajuće kuće.

"Još je rano za procenu ukupnog efekta, jer odštetni zahtevi još stižu osiguravajućim kompanijama. Međutim, naša prva procena je da će gubici sektora osiguranja u Velikoj Britaniji zbog štete na kućama, vozilima i biznisu biti između 150 i 200 miliona funti", kazao je Mohammed Khan, partner zadužen za osiguranje u PwC-u. "Nažalost, dodatne padavine, koje bi mogle stići sa olujom Dennis, mogle bi izazvati još ozbiljnih poplava u nekim dijelovima Velike Britanije", dodao je Khan.
 
Veliku Britaniju je pogodila oluja Dennis, praćena snažnim udarima vetra i obilnim padalinama, zbog čega su vlasti upozorile građane da se zaštite od "opasnih po život poplava" u Velsu i Škotskoj. Britanska meteorološka služba objavila je više od 250 upozorenja na poplave u Engleskoj, Škotskoj i Velsu.
 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?