Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Munich RE napušta Rusiju

13 Jul 2015 Komentara (0)osiguranje imovine / osiguranje za privredu / industriski rizici / osiguranje / zanimljivost / rizik / šteta / prevare osiguranja /

ZANIMLJIVOST: Munich RE napušta Rusiju

Izvor: TANJUG

Kompanija je o tome obavestila svoje partnere 2. jula ove godine, a 9. jula je na sajtu objavila da će svojim ruskim klijentima nastaviti da pruža usluge direktno iz Minhena.

Munich RE je svoju odluku zasnovao na želji da poveća efikasnost poslovanja u Rusiji kako bi obezbedio njegovu profitabilnost u budućnosti. Kompaniija svoj odlazak iz Rusije objašnjava kombinacijom faktora, odnosno da se radi o relativno uskom tržištu sa slabom ekonomijom i niskim kvalitetom rizika, pa se ne vidi perspektiva za poboljšanje učinka.

S druge strane se ukazuje da je u prethodnim godinama kompanija imala nekoliko velikih isplata u vezi sa industriskim sektorom u Rusiji koji je Munich RE mahom osiguravao. Generalno, situacija u ruskom industriskom sektoru sa aspekta reosiguravača se u poslednjih 10ak godina osetno pogoršala, uz uvećanje niza rizika, te je ovaj sektor, a time i celo tržište, ustvari postalo neisplativo. 

Inače prve reakcije na ovu odluku ukazuju da je ovo svakako negativan događaj, jer umnjuje konkurentnost na samom tržištu, ali ni u kom slučaju ne predstavlja katastrofu.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?