Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Lažirao smrt da bi prevario osiguranje, a žena ubila sebe i decu misleći da je mrtav

18 Oct 2018 Komentara (0)Zanimljivost / Osiguranje u svetu / Prevare / Prevara osiguranja /

ZANIMLJIVOST: Lažirao smrt da bi prevario osiguranje, a žena ubila sebe i decu misleći da je mrtav

Izvor: BBC

Smatralo se da je 34-godišnjak preminuo nakon što je njegov automobil pronađen u reci. Njegovo telo nije pronađeno, pa je proglašen mrtvim. Tri nedelje nakon njegove smrti, njegova supruga je utopila njihovo dvoje dece i sebe, a na društvenim mrežama je ostavila oproštajnu poruku. Muškarac se potom predao policiji. Sada je optužen za prevaru osiguranja te namerno nanošenje štete, budući da je potopio posuđeni automobil.
 
On je u septembru uplatio osiguranje preko kojeg bi u slučaju smrti dobio 145.000 dolara izvestila je policija. Kao korisnik osiguranja u slučaju njegove smrti navedena je njegova supruga. On je tako 19. septembra lažirao svoju smrt kada je potopio automobil. Naknadno je otkriveno da je imao preko 100.000 juana duga, dok je kupio polisu osiguranja vrednu oko milion juana. Međutim 11. oktobra su pronađena tela njegove 31-godišnje supruge, njihovog četverogodišnjeg sina i trogodišnje kćeri u jezeru blizu njihove kuće. Već sledećeg dana mečkarac se predao ali je pre same predaje  snimio video koji je objavio na društvenim mrežama, a u kojem je ispričao kako je nagomilao dug dok je prikupljao novac za lečenje svoje trogodišnje kćerke koja je bolovala od epilepsije.
 
Korisnici društvenih mreža mu nisu naklonjeni u Kini te smatraju njegovo opravdanje neiskrenom. Ali, ima i onih koji su poručili kako se radi o nezamislivoj tragediji, preneo je BBC.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?