Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

ZANIMLJIVOST: Allianz Risk Barometer 2018

16 Jan 2018 Komentara (0)Zanimljivost / Perspektiva osiguranja / IT tehnologija / Automatizacija / Savremene tehnologije / Rizici / Prirodne katastrofe / Zastoj u poslovanju / Allianz /

ZANIMLJIVOST: Allianz Risk Barometer 2018

Izvor: Allianz

Zastoji u poslovanju (42%) i cyber incidenti (40%) su ovogodišnji vodeći globalni poslovni rizici prema Allianz-ovom barometru rizika 2018. Zastoji u poslovanju koji ostaju na prvom mestu kao i u 2017.godini , te cyber incidenti koji su se ove godine sa trećeg popeli na drugo mesto, udaraju na temelje povezanih ekonomija radi čega mogu ugroziti uspeh, pa čak i egzistenciju, kompanija svih veličina i sektora.
 
Veći gubici od prirodnih katastrofa (br.3 sa 30%, što je pomak prema gore u odnosu na br.4 u 2017.godini) takođe su sve veća briga za  kompanije, a rekordna 2017.godina po broju katastrofa takođe je razlog što se klimatske promene i sve veća nestabilnost vremena (br.10) prvi put javljaju među 10 najvažnijih rizika. U međuvremenu, uticaj rizika novih tehnologija (br.7 u 2018.godini sa br.10 u 2017. godini) jedan je od onih koji su se najviše popeli na ovoj listi, zato što kompanije prepoznaju da bi inovacije poput veštačke inteligencije ili autonomne mobilnosti mogle u budućnosti stvoriti nove odgovornosti i gubitke većih razmera. Sa druge strane, kompanije su manje zabrinute po pitanju razvoja tržišta (br.4 u 2018. godini sa br.2 u 2017.godini) nego godinu dana ranije.

Kompletan izveštaj možete preuzeti ovde.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?