Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Wiener osiguranje pripaja Erste osiguranje u Hrvatskoj

11 Dec 2017 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Wiener Stadtische Osiguranje / Wiener / VIG / VIG Grupa / Vienna Insurance Group /

Wiener osiguranje pripaja Erste osiguranje u Hrvatskoj
Izvor: VIG
 
Proširenje poslovanja banko osiguranja jedan je od strateških ciljeva Vienna Insurance Group u sklopu programa upravljanja - Agenda 2020, koji je usresređen na optimizovanje proizvoda i prodaje. U skladu sa tim, doneta je odluka da se maksimalno iskoriste pogodnosti za klijente, Erste banku i osiguravača povezivanjem resursa i nadležnosti dveju kompanija.
 
Inače, kroz obe kćeri kompanije, VIG zauzima četvrto mesto na tržištu osiguranja u Hrvatskoj sa tržišnim udelom od 8,5%. Srednjoročni cilj VIG-a je da u Hrvatskoj zauzme tržišni udeo od najmanje 10%. 
 
U prva tri tromesečja 2017. godine, Wiener osiguranje i Erste osiguranje su zajedno imali premiju od oko 585,8 miliona kuna (oko 9,23 milijarde dinara) i ukupnu dobit od oko 44,3 miliona kuna (oko 698 miliona dinara), dok je kombinovani koeficijent iznosio 99,3%. 
 
Sledeći izuzetne finasijske rezultate i visok nivo zadovoljstva klijenata, Wiener osiguranje je osvojilo i prestižnu nagradu Zlatna kuna 2017. za najuspešnije osiguravajuće društvo u Hrvatskoj koju dodeljuje Hrvatska privredna komora.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?