Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Wiener Stadtische osiguranje u borbi protiv protiv dijabetesa

23 Apr 2018 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Wiener Stadtische Osiguranje / Wiener / VIG / VIG Grupa / Vienna Insurance Group / Dijabetis / Borbap rotiv dijabetisa /

Wiener Stadtische osiguranje u borbi protiv protiv dijabetesa

Izvor: WSO

Projekat organizuje sportski klub Vašarište iz Kragujevca uz podršku Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a pod generalnim pokroviteljstvom Wiener Städtische osiguranja, koje je već 3 godine zaredom podržava ovaj projekat.
 
U Srbiji od dijabetesa tipa 1 (koji podrazumeva zavisnost od insulina) boluje oko 5.000 dece, od čega je više od 2.000 mlađe od 14 godina. Po tome je naša zemlja vodeća u Evropi. Prema zvaničnim podacima godišnje se u našoj zemlji otkrije oko 160 novih slučajeva dijabetesa kod dece, što je povećanje od preko 3% godišnje. Kako je fizička aktivnost važna u prevenciji nastanka i u kontroli ove bolesti, kroz ovaj projekat deci oboleloj od šećerne bolesti biće omogućeno da jednom nedeljno imaju besplatne sportske treninge u sedam gradova u Srbiji i to u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Subotici i Vršcu.
 
Istovremeno će se u pojedinim školama raditi i na edukaciji dece, nastavnika i roditelja kako o šećernoj bolesti tako i o tome da deca koja boluju od ove bolesti ne budu diskriminisana od strane vršnjaka i okoline.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?