Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Wiener Stadtische osiguranje ostvarilo najbolji rezultat otkad posluje u Srbiji

04 Apr 2019 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Wiener Stadtische Osiguranje / Wiener / VIG / VIG Grupa / Vienna Insurance Group /

Wiener Stadtische osiguranje ostvarilo najbolji rezultat otkad posluje u Srbiji

Izvor: WSO

Ovo je najbolji godišnji rezultat koji je kompanija ostvarila od 2003. godine i početka rada u Srbiji.
 
„Računajući i pozitivne efekte pripajanja AXA kompanija iz 2017. godine, ostvarili smo najbolji godišnji rezultat otkako poslujemo u Srbiji. Imajući u vidu visoku tržišnu poziciju i snažne ambicije, ove stope rasta su veliko dostignuće i istovremeno odraz rastućeg poverenja koje korisnici usluga imaju prema nama, rekao je Zoran Blagojević, predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja.
 
Ukupna premija povećana je za 6,75%. U oblasti neživotnih osiguranja ostvaren je rast premije od 13,7%, a nosioci visokog rasta su dobrovoljno zdravstveno osiguranje (+30%), kasko (+19,9%), osiguranje od autoodgovornosti (+13,5%) i osiguranje imovine (+11,7%). Premija životnih osiguranja niža je za 3% u odnosu na kraj 2017. godine. Razlog tome je prodaja jednokratnih polisa životnog osiguranja, koje zbog nepovoljne situacije na finansijskom tržištu, nisu u fokusu kao prethodnih godina. Ostvareni rezultati učvrstili su kompaniju na 4. mestu na tržištu sa tendencijom daljeg rasta, dok na tržištu životnih osiguranja Wiener Städtische osiguranje zauzima 2. mesto.
 
Osnovano kao greenfield investicija Vienna Insurance grupe (VIG), Wiener Städtische osiguranje posluje u Srbiji od 2003. godine. Ima više od 1.200 zaposlenih u preko 40 poslovnica širom zemlje.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?