Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Wiener Städtische osiguranje - Rast u životnom osiguranju veći od 30 odsto

13 Feb 2014 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Osiguravajuće kuće / Wiener Stadtische Osiguranje / Vienna Insurance Group / WSO / VIG /

Wiener Städtische osiguranje - Rast u životnom osiguranju veći od 30 odsto

Izvor: Blic

U saopštenju se navodi da je životno osiguranje premašilo polovinu ukupne premije, a najviše sredstava plasirano je u državne obveznice.

U strukturi portfelja, kako piše, učešće životnog osiguranja je premašilo polovinu i zauzima 53,41%. Premija neživotnih osiguranja u ukupnom portfelju učestvuje sa 46,59%.

Ostvaren profit pre oporezivanja iznosi 208 miliona dinara, dok je bilansna suma povećana za 17,32% i iznosi 17,734 milijardi dinara na kraju 2013. godine.

U strukturi plasmana, kako navode u ovoj kompaniji, 79,71% zauzimaju državne obveznice, 10,45% depoziti kod banaka, a ostatak je raspoređen na akcije, korporativne obveznice i ostale finansijske plasmane.

"Kompozitno društvo kao što je naše, koje se istovremeno bavi i životnim i neživotnim osiguranjima, smatra se uspešnim ako je učešće premije životnog osiguranja u ukupnoj premiji veće od procenta učešća neživotnog osiguranja, a mi smo to u protekloj godini dostigli" kaže Branko Krstonošić, generalni direktor Wiener Städtische osiguranja.

On navodi da je kompanija ponosna što je partner države, jer je gotovo 80 odsto plasmana Wiener Städtische osiguranja usmereno na državne obveznice.

"Takođe sam ubeđen da je rast  kompanije u protekloj godini bio značajno veći od rasta tržišta i da je naše tržišno učešće povećano, što će se pokazati čim budu objavljeni zvanični podaci o ukupnom tržištu" navodi on.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?