Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

VIG zadržao visok rejting kreditne sposobnosti

17 Aug 2017 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Wiener Stadtische Osiguranje / Wiener / VIG / VIG Grupa / Vienna Insurance Group / AXA / AXA osiguranje /

VIG zadržao visok rejting kreditne sposobnosti

Izvor: VIG

Agencija Standard & Poor’s procenjujući profil poslovnog rizika, VIG-u daje ocenu „snažan“ na temelju vodeće pozicije u Austriji i Srednjoj i Istočnoj Evropi (CEE). Istaknuta je geografska i poslovna raznolikost te dobro uspostavljena strategija više kanala distribucije. VIG-ov ekskluzivni sporazum o bankoosiguranju sa Erste Grupom i strategija više brendova takođe se smatra konkurentnom prednošću. VIG ima velike koristi od razvoja privrede u Austriji i Srednjoj i Istočnoj Evropi, iako se potencijal rasta prvenstveno vidi na tržištima CEE regiona.
 
Profil finansijskog rizika procenjen je kao „vrlo snažan“. Velika kapitalizacija Grupe dostigla je nivo "AAA" 2016. godine, na bazi S&P-ovog internog kapitalnog modela rizika. S&P smatra VIG-ovu konzervativnu strategiju ulaganja i reosiguranja zaslužnom za relativnu otpornost grupe na potencijalne oscilacije u kapitalu i zaradi.
 
Pozitivno je ocenjena i VIG-ova finansijska fleksibilnost, a likvidnost Grupe opisuje se kao „izuzetna“. Sve navedeno, u kombinaciji sa "adekvatnim" upravljanjem rizicima i "snažnim" vođstvom Grupe, dovelo je do potvrde VIG-ove ocene, koja je ponovno dobila stabilne izglede.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?