Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

VIG ostvario rast premije od gotovo 3 odsto u prvih 9 meseci

29 Nov 2018 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Wiener Stadtische Osiguranje / Wiener / VIG / VIG Grupa / Vienna Insurance Group /

VIG ostvario rast premije od gotovo 3 odsto u prvih 9 meseci
Izvor: VIG
 
"Ovaj pozitivan razvoj poslovanja čini nas veoma sigurnim u postizanju naših ciljeva za 2018. godinu Nastavljamo sa ciljem da ostvarimo obim premije u iznosu od 9,5 milijardi evra i rezultat pre oporezivanja u rasponu od 450 do 470 miliona eura u 2018. godini. Naš stabilan trend rasta i široka diverzifikacija rizika u zemljama takođe nam daje finansijsku osnovu koja je potrebna da ostanemo "fit" u budućnosti. To takođe pokazuje A+ rejting sa stabilnim izgledima koji je u trećem kvartalu 2018. godine potvrdio Standard & Poor's za našu sigurnu finansijsku poziciju i veliku kapitalnu snagu", rekla je Elisabeth Stadler, generalna direktorka Vienna Insurance Group. 
 
Grupa je ostvarila rast premije 2,9% na oko 7,4 milijarde evra u prva 3 kvartala 2018. godine. Kada se prilagode pojedini premijski proizvodi, premije su porasle za 5,4%. Sa izuzetkom pojedinačnih premija za životno osiguranje, značajna dobit je ponovo ostvarena u svim segmentima poslovanja. VIG je tako ostvario dvocifren rast u svim segmentima poslovanja u baltičkim zemljama, gde je ukupna premija porasla za 16,5%. Mađarska je takođe ostvarila dvocifren rast, a u Austriji, Češkoj i preostalom zemljama centralne i istočne Evrope ostvaren je značajan rast dobiti u odnosu na prethodnu godinu, između ostalog, i u Srbiji, Hrvatskoji i Makedoniji.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?