Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

VIG nastavlja širenje u pribaltičkim zemljama

25 Dec 2015 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Osiguravajuće kuće / Wiener Stadtische Osiguranje / Vienna Insurance Group / WSO / VIG /

VIG nastavlja širenje u pribaltičkim zemljama
Izvor: VIG
 
"Ovom transakcijom smo postigli značajan cilj strateškog razvoja VIG-a u pribaltičkim zemljama. Mi smo među najboljim igračima u životnom, kao i u neživotnom osiguranju u baltičkim zemljama, koje su zbog ekonomskih razloga posebno zanimljiv region unutar EU. Štaviše, ova akvizicija otvara vrlo dobre mogućnosti za unakrsnu prodaju životnih i neživotnih proizvoda", rekao je Franz Fuchs, koji je u VIG-ovom Upravnom odboru između ostalog zadužen i za tržišta baltičkih zemalja.
 
BTA Baltic ima tržišni udeo od oko 20% u Letoniji, gde je drugi po veličini osiguravač u neživotnom osiguranju. To je ujedno i drugi najveći osiguravač u neživotnom osiguranju u Litvaniji, s tržišnim udelom od oko 14%, dok je u Estoniji sedma po veličini osiguravajuća kuća, s tržišnim udelom od oko 6%. Kroz vlasništvo u BTA Baltic, VIG će postati jedan od top 3 osiguravača na tržištu neživotnih osiguranja u baltičkim zemalja.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?