Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

VIG nastavlja put održivog razvoja u prvom kvartalu ove godine

25 May 2018 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Wiener Stadtische Osiguranje / Wiener / VIG / VIG Grupa / Vienna Insurance Group /

VIG nastavlja put održivog razvoja u prvom kvartalu ove godine

Izvor: VIG

"Uspeli smo u našem cilju postizanja održivog rasta. To nam je posebno važno u trenutcima privrednog rasta u zemljama Srednje i Istočne Evrope. Naša dugoročna poslovna strategija zasniva se na iskorištavanju sinergije na našim tržištima kako bi sistemski ojačali našu poziciju na tržištu, povećali raznolikost i poboljšali delotvornost", rekla je Elisabeth Stadler, predsednica Uprave VIGa.
 
Grupa je ostvarila 2,83 milijardi evra premije u prvom tromesečju 2018. godine što predstavlja povećanje od 3,9% u poređenju sa prethodnom godinom. Ovaj rezultat je i dalje pod uticajem pada životnih osiguranja sa jednokratnim premijama, bez kojih bi, povećanje premije bilo bi zadovoljavajućih 7,1%. Bruto dobit je iznosila 117,3 miliona evra što je 7,0% više u odnosu na prvo tromesečje 2017. godine. Strategija održivog rasta oslikava se i u stalnom poboljšanju kombinovanog koeficijenta, koji je opet poboljšan za 0,7% i sada je na 96,2% u poređenju sa istim periodom prošle godine kad je iznosio 96,9%.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?