Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

VIG među 10 najjačih brendova u Austriji

17 Sep 2015 Komentara (0)osiguranje / osiguravajuće kuće / Wiener Stadtische osiguranje / VIG / Vienna Insurance Group /

VIG među 10 najjačih brendova u Austriji

Pri izradi ove studije kao osnovni kriterijumi su uzeti: jačina brenda, tržišni potencijal, promet, privredna grana i razvoj trendova. Vrednost VIG brenda procenjena je na oko 1,1 milijardu evra, čime je ova grupacija zauzela 9. mesto među 10 najjačih.

Po rezultatima studije, tržišno učešće VIG-a od ukupno 19% na ključnim tržištima u centralnoj i istočnoj Evropi, čini ovu grupaciju vodećom, a VIG neprekidno radi da tu poziciju dodatno pojača. Studija pokazuje da je ovo rezultat jake konkurencije i perfektno implementirane međunarodne strategije u zemljama u kojima grupacija posluje. U 25 zemalja ovog tržišta, VIG ima oko 50 kompanija i oko 23.000 zaposlenih. VIG Grupa je najbolje rangirana prema ATX vodećem indeksu Bečke berze, a kotira se i na Praškoj berzi.

U našoj zemlji Wiener Stadtische osiguranje a.d.o. Beograd deo je VIG grupacije. Ova kompanija, osnovana je kao "green field" investicijai u Srbiji posluje od 2003. godine. Danas, Wiener Stadtische osiguranje zapošljava oko 1.200 ljudi na više od 40 prodajnih mesta širom Srbije i ima gotovo 150.000 klijenata.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?