Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

VIG kupuje Merkur u BiH

30 Oct 2017 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Wiener Stadtische Osiguranje / Wiener / VIG / VIG Grupa / Vienna Insurance Group / Merkur / Merkur osiguranje /

VIG kupuje Merkur u BiH

Izvor: VIG

Merkur osiguranje sa sedištem u Sarajevu osnovano je 2003. godine. Njegov portfelj se zasniva na životnom osiguranju koji nudi kroz mrežu posrednika kao što su banke, posrednici i zastupnici. Merkur drži 4,4% ukupnog tržišta u Bosni i Hercegovini, ali i 21% tržišta životnog osiguranja te društvo trenutno zapošljava 75 radnika.
 
"Akvizicija Merkura će nam pomoći u postizanju naših ciljeva u širenju portfelja proizvoda segmenta životnih osiguranja. Naša postojeća kompanija u BiH dosada je primarno bila fokusirana na neživotno osiguranje. Mi ćemo takođe dobiti vredno menadžersko iskustvo i značajnije ćemo osnažiti našu tržišnu prisutnost. Naš tržišni udeo će se gotovo udvostručiti i takođe ćemo ojačati naš regionalni profil", istaknuo je Peter Höfinger, član uprave VIG-a zadužen za Bosnu i Hercegovinu. 
 
VIG je kroz Wiener osiguranje prisutan u BiH od 2011.godine i to je društvo ostvarilo obračunatu bruto premiju od oko 16 miliona evra u 2016. godini, a tržišni udeo je iznosio oko 5%, navode iz VIG grupe. 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?