Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uz turistički aranžman i osiguranje

07 Oct 2015 Komentara (0)osiguranje / putno osiguranje / osiguranje u inostranstvu / zdravstveno osiguranje / putovanje / turistički aranžman /

Uz turistički aranžman i osiguranje

Izvor: TANJUG, B92

"Ovo je jedna od ključnih novina koju su donele izmene Zakona o turizmu", rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić. On je naglasio da će garancije putovanja moći da daju osiguravači direktno agencijama i YUTA kao reprezentativno udruženje turističkih agencija, za one agencije koje budu želele da sa tom asocijacijom sklope tu vrstu ugovora. 

"U pripremi je pravilnik koji će regulisati detaljnije ta pitanja, kao podzakonski akt koji prati Zakon o turizmu", rekao je Seničić u izjavi za TANJUG.

"Specifičnost će biti u tome što ćemo mi obezbediti tehničju pomoć onima koji se nađu u nezavidnoj situaciji ili ne mogu da otputuju ili nisu dobili ono što su platili. Obezbedićemo tehnički servis koji će pružati podršku 7 dana u nedelji, 24 sata, tokom cele godine", rekao je on. Takođe, kako je naveo, YUTA će se truditi da sa osiguravačem koji im bude partner u ovom poslu obezbede mogućnost instantnog povraćaja novca u slučaju da aranžmani nisu iskorišćeni, kako proces isplate ne bi trajao predugo.

"Potrudićemo se da rok bude limitiran na 48 ili 72 sata za povraćaj novca putnicima,a mi ćemo preuzeti obavezu na sebe da direktno sa osiguravačem kasnije prolazimo onu proceduru da bi se taj novac zaista i povukao od samog osiguravača", rekao je Seničić. On je istakao da će ovaj model biti jedinstvena usluga i na prostoru Evrope, s obzirom da asistencija u tom obimu nije prepoznata ni u evropskim zemljama.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?