Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uspešno poslovanje Triglav Grupe u prvih devet meseci

23 Nov 2015 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Triglav osiguranje / Triglav / Triglav Grupa / Zavarovalnica Triglav /

Uspešno poslovanje Triglav Grupe u prvih devet meseci

U poređenju sa prošlom godinom ostvaren je rast od 4 % fakturisane bruto premije osiguranja, što je iznos od 718,3 miliona evra. To je posledica realizovanja zacrtane strategije, koja se fokusira na razvoj poslovanja u segmentu penzionih i zdravstvenih osiguranja uz dalje jačanje pozicije u regionu. Triglav grupa, koja se i u ovoj godini fokusirala na osnovnu delatnost, a to je osiguranje, u prvih 9 meseci ove godine ostvarila je 94,9 miliona evra dobiti pre oporezivanja, što je za 6% više nego u istom periodu prošle godine. Poboljšan je i kombinovani koeficijent, koji iznosi 91,7%. Stabilnost grupe potvrđuju i ocene boniteta "A-" bonitetnih agencija Standard & Poor's i A.M. Best, uz pozitivnu srednjoročnu prognozu.

U Sloveniji, na matičnom tržištu, Zavarovalnica Triglav je u odnosu na prvih 9 meseci prošle godine fakturisala približno isti iznos bruto premije osiguranja, odnosno 463,2 miliona evra, dok je premija Triglav Zdravstvene zavarovalnice bila veća za 1%. U ostalih 5 država regiona, na kome posluje Triglav grupa, sva su zavisna osiguravajuća društva povećala iznos premije u poređenju s istim periodom prošle godine. Najveći rast premije osiguranja i to od 30% realizovan je na srpskom tržištu, dok je u Makedoniji premija veća za 14%, u Crnoj Gori za 9%, a u Hrvatskoj za 7%. Na tržištu Bosne i Hercegovine sarajevsko osiguravajuće društvo ostvarilo je rast premija od 9%, a osiguranje u Banjaluci od 8%.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?